Bra att veta

Bra att veta

Att boka ett besök…

En del vet bestämt att de vill gå i psykoterapi (eller rentav psykoanalys) och hör av sig till en psykolog eller terapeut för detta. Men så glasklart behöver det ju inte vara. Man kanske bara vill testa hur det är. Eller få möjlighet att samtala om något som är svårt, eller svårbegripligt, med en person som förhoppningsvis förstår sig på det. Det är ingen sämre anledning.

Bedömningsfas

Normalt behöver man ses några gånger innan det är dags att ta ett beslut om att inleda en längre kontakt (gäller såväl psykoterapi som psykoanalys). Det är två personer som ska vara överens i så fall. Behandlaren behöver tro att hon eller han kommer kunna göra nytta, att de två kan jobba bra ihop, baserat på vad som kommit fram under de första samtalen. Och den som söker hjälp ska uppleva det så också.

Lediga tider

Våren 2020 har jag lediga tider lördagar och söndagar, förmiddagar. För counselling (även på distans), “prova-på-samtal” och bedömningssamtal inför psykoanalys.

Från maj gäller samma tider, plus mån-fre eftermiddagar.

Från maj finns tider vardagar för psykoanalys 4 ggr/v.


Priser

Enstaka samtal, counselling och samtal under bedömningsfas, 600 kr per timme (45 min).

I psykoanalys och i viss mån för psykoterapi kan priset anpassas till betalningsförmåga. För psykoanalys (4 ggr/vecka) är riktpriset 400 kr per timme.

Tillbaka till Mottagning